2024-02-01 37 瀏覽
📍金飯館貳·零 肉餅·焗飯專門店(旺角)見到佢八點幾九點,佢都仲keep住入客,生意咁好,嘢食就肯定唔會差啦,一入到入邊環境佈置得非常之靚,感覺都幾新潮🥢黑松露墨魚肉餅飯一上枱就已經聞到淡淡黑松露味,鍾意食黑松露嘅人走唔甩,肉餅都十分有驚喜,不但肉汁Juicy而且仲非常厚身,入邊仲有大大粒煙煙韌韌嘅墨魚肉同埋翠玉瓜粒去增加佢嘅口感,成件事昇華晒,枱面上佢亦都供應自家製嘅豉油同埋豬油,加埋落去個飯配埋側邊隻太陽蛋啲蛋汁,送飯一流👍🏻🥢蜜桃鮮茄焗豬扒飯港式焗豬扒飯,必定係配炒飯底,然而佢哋呢個焗豬扒飯嘅炒飯底係非常之出色,金黃色粒粒分明鬆散,完美演繹咗炒飯底,配埋佢個蕃茄汁,簡直一流,而且估唔到黃挑配焗豬扒飯係咁夾,甜而不漏,反而我覺得仲啱啱好,最重要嘅係佢啲豬扒又大塊又多,仲要非常之嫩口,醃製嘅時候應該做咗唔少功夫,所以整體做到非常之完美🥰🥢即炸三寶丸咁佢就有牛丸、貢丸同埋墨魚丸,上菜嘅時候仲會配埋沙嗲汁,沙嗲汁有淡淡嘅花生香味,同埋啲三寶丸一齊食都非常之惹味㗎😋 呢間舖頭整體而言,係一間非常之高質嘅港式茶餐廳,嘢食質素非常之高,十分值得推介👍🏻👍🏻👍🏻
📍金飯館貳·零 肉餅·焗飯專門店(旺角)

🥢黑松露墨魚肉餅飯

🥢蜜桃鮮茄焗豬扒飯