2013-12-01 497 瀏覽
去完寵物店買完狗糧經過金泰谷必定忍唔住門口串燒既香味,成日下一秒清醒過來已經喺店內。店內分上下兩層,下層得兩張檯(兩張枱都係四人座位),地方頗狹窄,原本想上樓上坐好似清靜啲舒服啲又唔洗被行行注目禮,但員工話上層清潔緊,我地唯有焗住坐下層。光頭老闆見我地一袋二袋就同我地講可以將啲嘢放上櫈咁就唔洗放地下,我媽話,而家晚飯時段驚覇住啲位嘛。老闆答,我間舖有咁好生意就好lu 。。。之後叫咗個大頭蝦冬陰功湯,乾炒咖哩牛肉,小食拼盤(小)同木瓜沙律是買滿$200加$1。由於我同屋企人brunch只食咗半碗芝士麵所以個肚早就打鼓於是買咗兩串串燒分別係沙嗲汁牛同泰式酸辣汁雞$26,食住等上菜。個 泰式酸辣汁真係好好味唔太辣酸度亦剛剛好,如果唔係喺公眾場合我一定舉高個碟飲埋啲汁佢,沙嗲都唔錯,有啲花生喺入邊幾得意,肉質反而偏硬同細舊。首先上菜係乾炒咖哩牛肉,都唔係乾炒既係濕炒,同埋都唔係牛肉係豬肉既!!!我明明叫咗牛肉,不過當時大家都好餓所以差唔多食哂先發現。算!話哂喺廚師推介,味道唔算差,叫咗個白飯撈飯食,老闆就行過黎同我地傾計,其間又上冬陰功湯,好淡,於是嗜辣既媽咪自己加辣。之後上木瓜沙律,酸酸甜甜

首先上菜係乾炒咖哩牛肉,都唔係乾炒既係濕炒,同埋都唔係牛肉係豬肉既!!!我明明叫咗牛肉,不過當時大家都好餓所以差唔多食哂先發現。算!話哂喺廚師推介,味道唔算差,叫咗個白飯撈飯食,老闆就行過黎同我地傾計,其間又上冬陰功湯,好淡,於是嗜辣既媽咪自己加辣。之後上木瓜沙律,酸酸甜甜,好好味最後上小食拼盤$58(小)認真唔抵得幾塊蝦片,一舊分開兩半既蝦餅同埋同樣 一舊分開切半既咖哩角仲有兩串串燒。太飽,打包拼盤

離開前,去上層店內廁所,上層有幾枱食客食飯又話清緊潔。。。廁內地板濕立立好多黑印,由於蹲廁所以排洩物到處都有又冇沖廁,見到咁爭啲要空肚離開(嘔
2013-11-30
用餐優惠