2014-04-13 1063 瀏覽
因為之前太忙,一早已經約定友人們喺呢個四月食返夠本 今次試呢間辛安東奶奶雞,一早已有朋友推介,另外,喺fb成日見到。。。其實,心裡只帶住半信半疑嘅心態黎到,因為始於韓風太熱嘅關係,大家一時嘅盲目亦不足為其今晚去到嘅時間可能比較早,約七點十五分左右,同埋係閒日,只見幾個人在門外等。。。登記完,等左幾分鐘,佢就問我地齊人未,另外,佢地講明個半鐘交枱,由等位,到帶位,落單,全程都沒有別人所謂嘅服務態度差的侍應,lucky講返個環境先。。。有一,二樓嘅,二樓都幾多位。。。簡約嘅裝修應該係韓式餐廳嘅特色吧…但是總給人舒服嘅感覺 而呢間店最特別嘅就係會提供一張雞頭形狀嘅咭紙比你寫野,之後可以掛喺啲鐵絲網度上菜啦,先黎個我地order嘅泡菜,好味,沒有太鹹或太辣之後,就黎左個'豬肉生菜包', haha, 原來都有泡菜ga 好味,啲肉唔會'鞋', 而且燒得香&juicy, 塊菜都好fresh…佢有跟個辣醬,我個人覺得唔駛沾,因為佢夾埋泡菜,已經好夠味,沾左,反而會蓋過肉味登登~ 真露煮蜆~~~ 有睇我之前食評,就會知我同呢個友人食韓食必點真露 平時食開清酒煮蜆,今次呢款,我個人比較喜歡 首先,佢用個茶
因為之前太忙,一早已經約定友人們喺呢個四月食返夠本

上菜啦,先黎個我地order嘅泡菜,好味,沒有太鹹或太辣
 平時食開清酒煮蜆,今次呢款,我個人比較喜歡
 首先,佢用個茶壺嘅器皿,方便大家倒出黎飲,細心,讚^^ 另外,啲蜆都好鮮甜…仲有,我地食到最尾,估唔到壺仔細細,啲蜆食極都有
最後,主角終於出場^^ 辛安東奶奶雞(小辛), 要等20-30mins嘅一道菜,好惹味,我個人覺得食開辣可以叫中辛,雞juicy, 連嘅配菜都好入味,連我平時唔好紅蘿蔔嘅都食多幾啖
 仲都有薯粉鋪底吸晒啲汁^^
總括:有驚喜的一餐,無論食物或者環境,必會encore
2014-04-03
  • 辛安東奶奶雞,真露煮蜆,豬肉生菜包