2018-03-21 265 瀏覽
跟大學同學有2年沒見 , 終於約到出黎見一次揀返一個大家的中間點 - 旺角 , 都係自己工作的地方其中一位朋友一向都係識飲識食 , 咁就由佢去揀最後兩個女仔朋友就揀左呢間台灣野 , 其中一個仲要岩岩係台灣旅行返黎原本我都諗住係普普通通一個台灣野咁 , 見d餐具同埋環景都唔算係特別都無抱特別期望 , 因為遲收工關係 , 兩位小姐就先叫野食 , 一樣都係叫左花枝丸擔擔麵 , 再加叫左一客鹽酥雞3個一齊食.去到見到佢地碗野 , 又香又濃 , 我都跟佢地咁叫左花枝丸擔擔麵 .真係估唔到 , 個湯係十分重口味!! 完全岩哂我口味 , 本來我係好鍾意重口味的!! 又濃又"傑傑"地的湯底 , 花生 , 蒜 , 肉碎 加埋一齊好好食佢有得俾你唔同ga辣度 , 我都係最原本的小辣 , 好好味!!麵就唔算特別 , 普普通通都OK!!另外就係個一客鹽酥雞 (HK$58) , 其實以一般人咁諗基本上呢D小食都係又貴又小分量又普通估唔到, 呢個可能伙我食過最大分量的鹽酥雞小食朋友仲笑住話, 呢個分量直頭係一個小菜咁, 差個白飯就夠食~唔會太油,雞肉軟軟地, 有咬口 ,推介!!可能佢地2個女仔食得唔多,我遲到但都
跟大學同學有2年沒見 , 終於約到出黎見一次
揀返一個大家的中間點 - 旺角 , 都係自己工作的地方
其中一位朋友一向都係識飲識食 , 咁就由佢去揀

另外就係個一客鹽酥雞 (HK$58) , 其實以一般人咁諗
基本上呢D小食都係又貴又小分量又普通
估唔到, 呢個可能伙我食過最大分量的鹽酥雞小食
唔會太油,雞肉軟軟地, 有咬口 ,推介!!
可能佢地2個女仔食得唔多,我遲到但都仲有好多舊可以食!!

整體其實都唔錯 , 飲品我就叫左香芋奶茶 , 對我黎講算幾好飲 , 因為都好重口味 , 好濃香芋!!!
成間野其實都唔錯 , 唯獨真係太熱了 , 好似又無開冷氣 , 又唔會開門 , 真係好熱 , 我呢個時間都食到出哂汗!!
2018-03-19
  • 擔擔麵