2011-07-12 5 瀏覽
與同事們一行八人,選擇食全時段$468-HK八折再加$46.8-HK(加一)即$421-HK一 位,早在兩星期前已訂位,今次是我第四次來這裡食自助餐了。 六點準時到達,見無人,先取半打生蠔,因為如有人排隊則每次只可以取兩隻,所 以我第一時間取先,生蠔雖然不太大,但亦很鮮美。 由於太多食品,不能盡錄,以下是本人比較喜歡的生蠔8隻,雖然每次只可以取兩至三隻,但由於有兩,三名哥哥好快手開,所以都唔 使等好耐就有,而人龍通常只有五,六個人左右,好快又排到啦。芝士薯蓉焗龍蝦,好好味,但要排隊,不過其實唔使等,排隊只是可以有秩序 ,唔會出現搶咁!長腳蟹好有鮮味,但略為咸自製凱薩沙律,好多不同芝士及風乾火腿呀… 羊架好味,約七成熟,外香內軟,肉仲有少少紅紅,正呀,不會overcook,焗 得剛好。 最值得讚的是所有員工,均好有禮貌,態度好好,尤其是開蠔兩位,全晚企幾粒 鐘,好辛苦地不停開,到了八點三,第一round埋單走了,第二round未入座時,我 們一行四人即時走去取蠔,師夫仔見只有我們,無其他人排隊,於是很好的一次過 開了十五隻給我們,避免我們稍後在人多時排隊,令我們很窩心又開心
位,早在兩星期前已訂位,今次是我第四次來這裡食自助餐

六點準時到達,見無人,先取半打生蠔
,因為如有人排隊則每次只可以取兩隻,所
以我第一時間取先,生蠔雖然不太大
,但亦很鮮美。

由於太多食品,不能盡錄,以下是本人比較喜歡的

使等好耐就有,而人龍通常只有五,六個人左右,好快又排到啦

,唔會出現搶咁!

長腳蟹好有鮮味,但略為咸

自製凱薩沙律,好多不同芝士及風乾火腿呀…

羊架好味,約七成熟
得剛好

最值得讚的是所有員工,均好有禮貌
,態度好好,尤其是開蠔兩位,全晚企幾粒
,真的辛苦

到十時半,又有職員同我們講,因為宵夜特價時段無生蠔及龍蝦供應,如我們想
要,可通知他們代為安排,不過我們已沒有本事吃了,很好的服務呀

所以大家都食得好開心呀

一碟十五隻生蠔, 正呀...
2011-07-11
一碟十五隻生蠔, 正呀...
  • 生蠔
  • 芝士薯蓉焗龍蝦