2018-11-29 111 瀏覽
前一星期路過發現旺角開咗老虎堂。。。早已聽過老虎堂同幸福堂晌cwb鬥過你死我活但一直無机會試。。。眼見條隊排到轉彎再轉彎,湊住小朋友無辨法只能等下次再試。。。上星期又剛好路過發現人好少前面只有几個人拿淋排隊試試先。。。我揀咗有大小珍珠果款,上面有層cream。。。之前只試過一芳同sharetea。。。一芳嘅係黑糖珍珠奶茶,甜度無得揀,對我嚟講偏甜,奶茶唔夠奶。。。茶亦感覺唔夠佢哋推介嘅水果茶茶香。。。珍珠黑糖味好一般所以我亦無研究究竟個珠質感好唔好。。。sharetea黑糖珍珠鮮奶略嫌奶淡咗啲,但厚鮮奶即上面有cream果款,飲到尾又會覺有啲膩。。。可能因為唔係啤實杯蓋無得搖暈。。。所以感覺爭啲啲。。。但黑糖珍珠個味道好香而且珍珠質地好好煙煙unun。。。當然試過之後感覺最好係老虎堂,因為杯蓋啤實可以搖得均勻,甜度,奶味等恰到好處。。。我貪得意試大小珍珠。。。但其實大小一齊試就試唔太出細珍珠口感。。。性價比都係老虎堂優勝,同sharetea都係$30但老虎堂大杯啲仲要係啤實個杯。。。
前一星期路過發現旺角開咗老虎堂。。。
我揀咗有大小珍珠果款,上面有層cream。。。

之前只試過一芳同sharetea。。。

性價比都係老虎堂優勝,同sharetea
都係$30但老虎堂大杯啲仲要係啤實個杯。。。
外賣自取