夜晚辣癮起, 啱啱喺旺角想搵一間夜媽媽都可以食到水煮魚嘅四川菜,上網睇發現 呢間嘢都幾多好評, 姑且過嚟試下。但係過到嚟而其實已經心知不妙, 首先 環境非常污糟亦都好嘈吵, 感覺就好似啲 麻甩佬去完夜總會落嚟消遣嘅食堂咁。 但係見網上面咁多好評 心諗可能食物質素好但環境差啫。入到嚟侍應叫我哋去坐一個角落頭位, 坐到落嚟發現張枱同個碗都有殘餘食物, 有粒飯痴住喺張枱同碗到, 見到已經覺得好嘔心,加上疫情關係有啲驚。 但係冇辦法 餐餐喺屋企食實在太悶。最後我同男朋友嗌咗水煮魚,手抓餅,皮蛋同擔擔麵。首先講個水煮魚嗰個味道其實就唔錯嘅,麻辣同酸既味道適中, 但條魚就一般啦, 條魚一咬就散曬,感覺條魚係好老。 但都叫食得落口。個皮蛋簡直係垃圾, 醃料完全唔入味之餘, 個醃料嘅味道都好怪下。手抓餅其實個味道都ok但係佢同個menu嘅相係差好遠, 一心以為入面會有材料,點知得塊皮。最後個四川擔擔麵先係伏, 佢menu張相明明係粗麵以為係正宗四川擔擔麵啦,點知嚟到係麵線, 即係台灣麵線好幼嗰啲, 咁都算啦, 食落囗完全唔掂。另外啲待應又成日睇唔到你,又好似冇乜禮貌咁,認真唔明點解啲人會推介。一望就知

最後我同男朋友嗌咗水煮魚,手抓餅,皮蛋同擔擔麵。

另外啲待應又成日睇唔到你,又好似冇乜禮貌咁,認真唔明點解啲人會推介。一望就知呢間店龍蛇混雜同好污糟。
2020-07-11
$480 (宵夜)