2021-10-30 131 瀏覽
秋風起, 當然又係打邊爐既季節, 網上見到有一間好粉紅既火鍋店, 已經想去好耐, 終於訂到平日晚上.黎到門口有隻好大既粉紅bearbear, 啱晒打咭. 餐廳地方大, 兩邊都係卡位, 坐得好舒服, 唔焗促.點餐用平板電腦, 慢慢睇好方便, 而且呢度最好既係好多食物都可以叫半份, 細食既人可以樣樣試下.火鍋湯底有十多款, 而且可以單鍋, 鴛鴦, 或四格鍋都得, 可以配合唔同人口味.最後我要左蕃茄單鍋, 里面有蕃茄仔同粟米配料, 蕃茄味夠濃, 甜甜地, 夠晒健康.火鍋一定要食牛, 呢個美國牛板鍵, 入口彈牙, 濃厚肉香.安格斯封門柳, 肉質厚彈, 脂肪平均, 唔會太肥膩.另外又試下豬頸肉, 每片切得唔會太厚, 較易熟透, 入口好軟嫩.除左生料之外, 呢度仲有幾款熟食, 黃金炸魚皮係即炸熱辣辣, 脆卜卜, 黃金味都幾出.仲有呢度好特別既炸響鈴, 非常大條, 所以半份4條已經滿足晒口癮, 索晒D蕃茄湯, 好正呀.另外, 有三款飲品加廿幾蚊可以任飲, 我要左熱既水果紅茶, 因為任飲所以成壺上, 啱晒我唔太飲凍野既人. 朋友要竹蔗茅根, 我試左一啖, 甜甜地幾解渴. 如果唔想飲呢D, 仲有單點既汽
火鍋一定要食牛, 呢個美國牛板鍵, 入口彈牙, 濃厚肉香.
安格斯封門柳, 肉質厚彈, 脂肪平均, 唔會太肥膩.
另外, 有三款飲品加廿幾蚊可以任飲, 我要左熱既水果紅茶, 因為任飲所以成壺上, 啱晒我唔太飲凍野既人. 朋友要竹蔗茅根, 我試左一啖, 甜甜地幾解渴. 如果唔想飲呢D, 仲有單點既汽水.
成個環境都好舒服, 啱晒女仔邊食邊傾.