2024-04-18 184 瀏覽
🎶上星期有位好朋友生日,要搵個地方食生日飯,至於我就見旺角有間食放題,睇到佢地既相同環境都幾吸引,有興趣食返一次,呢度既職員服務態度好好,我地叫了好多美食☺️🎶就係咁岩想食蒸鍋,正正就係呢度有,可以食到龍蝦海鮮蒸氣鍋,仲要係厚肉個隻,睇到佢既餐牌好豐富,有大量海鮮,龍蝦,仲有點心,肥牛同豬肉都一定有,同埋有火鍋配料,仲有果汁氣水同埋大量啤酒,都係任飲,款式多樣化,係唔錯既🪶鮑魚🪶➖➖➖➖睇下佢既鮑魚幾大隻,又厚肉,都要用小小力去刮開個殼,食過覺得鮑魚好有彈性,仲有陣陣既鮑魚香味,就算蒸鍋或者係火鍋,都一樣咁好食🪶生蠔🪶➖➖➖➖睇真D,生蠔肉質好靚,好新鮮,仲要連殼一齊上,食落去既味道仲有種海水味添,生蠔既煮法都係多樣化,火鍋煮鍋同樣都掂,要食多幾隻先🪶新鮮生猛龍蝦🪶➖➖➖➖成個放題餐既主角,就係龍蝦,龍蝦真係好大隻,龍蝦肉好好食,仲食到好多蝦膏,而家涼涼地既天氣,最好就係食龍蝦🪶安格斯靚肥牛🪶➖➖➖➖原來除左海鮮之外,牛肉都一樣好食,佢既肥牛係安格斯,都比得好足料又有重量,佢既脂肪同肉都好平均,食起上黎好香牛味同牛汁 🪶西班牙黑毛豬🪶➖➖➖➖呢度既豬肉好靚,仲放得好整齊好有心機,豬肉既顏

🪶西班牙黑毛豬🪶➖➖➖➖呢度既豬肉好靚,仲放得好整齊好有心機,豬肉既顏色都係淺色D,反而有一種入口即溶既口感,放入火鍋完全無縮水,加上鼓油食簡直一絕