黃金芝士雞煲米走雞雞煲就是十分出名呢個芝士雞煲🫕久違地再去食了,本身不太喜歡食咁大量嘅芝士嘅我,都覺得真係幾好食的,雞肉都算幾嫩滑的,雪味都唔算太過濃厚,可能芝士味已經蓋過咗❣️加上真係有大量的芝士冇辦法抗拒啦🤭🤭紫菜為咗吸湯底的味道而叫的!果然真係超級湯底的味道🙌🏻魚片頭 感覺係四海魚片頭,都幾彈牙的💕豬頸肉比較少會食煮嘅豬頸肉,大多數都係食煎嘅或者炸的。豬頸肉豬味相對比較濃,咬口都會有口感一點👀哈哈蝦中寶呢一個名真係超級適合新年🤣其實就是蝦滑再加上大量的蟹籽,加上蟹籽之後真係更正😙竹笙墨魚滑大多數都係食墨魚滑為主,第一次見到有加上竹笙,都幾新奇特別的🫶🏻打邊爐嘅時候,竹笙墨魚滑絕對係一個唔可以錯過嘅美味😋。首先佢個表皮滑溜溜嘅感覺,一咬落去就爽口得嚟又保留咗墨魚嘅鮮味🐙,真係令人回味無窮。細嚼慢嘗,竹笙嘅香味悄悄滲出,喺舌尖上展開咗一場味覺嘅舞蹈💃。將竹笙墨魚滑放入湯裏面煮,只需輕輕幾分鐘,就已經可以上桌。烹煮得好嘅竹笙墨魚滑口感猶如雲綿般綿滑🌥️,而且佢哋吸收哂湯頭嘅精華,每一啖咬落去都係滿滿嘅湯汁,讓人不禁讚嘆👍!打邊爐時刻嘅竹笙墨魚滑,不單止係普通嘅食材,反而好似烹飪藝術品咁,每
黃金芝士雞煲
紫菜
為咗吸湯底的味道而叫的!果然真係超級湯底的味道🙌🏻

魚片頭
感覺係四海魚片頭,都幾彈牙的💕
豬頸肉

哈哈蝦中寶
竹笙墨魚滑
大多數都係食墨魚滑為主,第一次見到有加上竹笙,都幾新奇特別的🫶🏻打邊爐嘅時候,竹笙墨魚滑絕對係一個唔可以錯過嘅美味😋。首先佢個表皮滑溜溜嘅感覺,一咬落去就爽口得嚟又保留咗墨魚嘅鮮味🐙,真係令人回味無窮。細嚼慢嘗,竹笙嘅香味悄悄滲出,喺舌尖上展開咗一場味覺嘅舞蹈💃。將竹笙墨魚滑放入湯裏面煮,只需輕輕幾分鐘,就已經可以上桌。烹煮得好嘅竹笙墨魚滑口感猶如雲綿般綿滑🌥️,而且佢哋吸收哂湯頭嘅精華,每一啖咬落去都係滿滿嘅湯汁,讓人不禁讚嘆👍!打邊爐時刻嘅竹笙墨魚滑,不單止係普通嘅食材,反而好似烹飪藝術品咁,每一件都精心製作🎨。啖啖肉香,加埋竹笙嘅淡淡茸香,佢哋完美融合,創造出令人意猶未盡嘅滋味組合。