第三站

Station 3 Cafe
經過旺角金雞,見倒樓下有張好似車站嘅poster,原來係一間樓上Cafe,仲要有我最愛嘅pasta食,二話不說同老公搭𨋢上去食!星期二嘅7點鐘,生意都好好,不過好采都仲有位唔洗等😇Cafe裝修簡潔,以白色為主。有一個4層高嘅櫃放滿各式名樣嘅Board Game。座位係Sofa,主要售賣dinner set同小食,而dinner set有8款,主要係Pasta。🍴西班牙海蝦辣肉腸燴飯 🦐 🍝 濃濃嘅茄醬配上蝦肉同辣肉腸,灑上少量香草,汁不會太少,份量剛好,飯煮得軟硬適中,一定嘅腍度吸湯力高,並非傳統意大利返咁硬,切合香港人口味。雖然蝦同辣肉腸係雪藏並非新鮮,但解凍恰當,不會太大雪藏味。🍴卡邦尼煙肉雜菌意粉意粉al Dante ,配上大量洋葱同煙肉,毫不吝嗇嘅忌廉同Parmesan cheese碎令意粉非常滑同香口。🍴黑松露薯條原先叫小食想係過吓口癮,點知原來小食都咁大份。滿滿嘅黑松露粉平均灑係薯條上,再配上茄汁,薯條炸得香脆可口。呢度有好多好特別嘅飲品,唔同嘅配搭令到我真係好難選擇!🍹薄荷朱古力非常濃郁嘅朱古力味,特意叫佢多cream,配上清新嘅薄荷,非常適合夏天飲。整體而言,份量十足,

星期二嘅7點鐘,生意都好好,不過好采都仲有位唔洗等😇

🍴西班牙海蝦辣肉腸燴飯 🦐 🍝

🍴卡邦尼煙肉雜菌意粉

🍴黑松露薯條

呢度有好多好特別嘅飲品,唔同嘅配搭令到我真係好難選擇!

🍹薄荷朱古力

整體而言,份量十足,價錢平民,抵食!
2023-08-22
  • 黑松露薯條