2022-09-04 1097 瀏覽
無意中發現神燈燒有放題燒肉,價錢合理又有好多選擇就即管一試。地點在地庫,經過樓梯口別有洞天。燒肉放題分了不同Level,今日選了Level3,中間位,叫做海鮮、燒肉、熟食、樣樣都食到!過百款美食,仲要任食唔嬲,最愛食放題餐廳非常闊落,有卡位坐得舒服,採用電話下單,而餐廳中間亦有自助區,提供部份熟食、壽司、甜品、燒烤配料等朱古力噴泉都有,實在太專業卷麥壽司味道都不錯,但我偏向主攻刺身❤️刺身非常新鮮,三文魚好肥美,刺身都有好多其他唔同類別,但個人喜愛三文魚和甜蝦,最鮮甜!炸物方便油炸蠔、雞軟骨,炸蠔非常惹味,不知不覺吃了六粒,始終外面食炸蠔都不是一件便宜的事!明太子雞翼辣辣地,好惹味,必食!重頭戲燒肉,一上枱大家都忍不住「嘩」一聲,猜到放題的擺盤都這麼用心,忍不住要打打卡,以為去了那一家高級燒肉店牛肉質素普遍都不錯,用上美國安格斯,油花分布平均,牛味尚算濃郁!鋪上牛油紙,更加食到牛肉的原汁原味!豬肉的質素都不俗,肥瘦均稱,油脂都幾香!海鮮試了連殼青口及連殼生蠔,有芝士及蒜蓉口味,個人覺得芝士比較濃郁!生蠔蠔味濃郁,應該是廣島生蠔!有部份配料需要到自助區自取,雞翼及豬頸肉都醃得不錯!牛仔骨好

地點在地庫,經過樓梯口別有洞天。

過百款美食,仲要任食唔嬲,最愛食放題

餐廳非常闊落,有卡位坐得舒服,採用電話下單,而餐廳中間亦有自助區,提供部份熟食、壽司甜品、燒烤配料等

朱古力噴泉都有,實在太專業

卷麥壽司味道都不錯,但我偏向主攻刺身❤️

明太子雞翼辣辣地,好惹味,必食!

鋪上牛油紙,更加食到牛肉的原汁原味!

豬肉的質素都不俗,肥瘦均稱,油脂都幾香!

生蠔蠔味濃郁,應該是廣島生蠔!

有部份配料需要到自助區自取,雞翼及豬頸肉都醃得不錯!牛仔骨好入味,值得一試!

2022-08-25
  • 刺身