2015-08-14 1237 瀏覽
今日呢個飯局約左兩個星期, 終於等到老闆請食飯! 今次揀左係盛八食火鍋放題!之前都去過盛八既燒肉店,感覺唔錯,所以對今次之行都好期待!一入到去我地一行6人揀左2個火鍋湯底, 一個係清湯而另一個就係我揀既黑蒜豬骨湯底老實講,湯底真係一般,兩個分別不大,即食唔出係豬骨味!我地被安排到6人卡位, 空間都足夠,唔會太逼!正式開始左我地喪食之夜啦一坐低我地即刻order 日本直送既飛驒牛肉!等左接近10mins先黎一碟 不過呢碟份量真係好少,每人得2塊.. 其實野食黎既速度可以改善一下! 不過盛八呢間火鍋既飛驒牛肉真係不得不讚! 雖然係薄左小小無咩牛味, 但勝在油脂均勻入口即熔!!所以之後都不停order番呢碟而且要提佢比6人份! 因為頭兩碟無提到就比勁少我地, 搞到開頭食兩三塊就要reorder..而當中都有食到刺身、雞肉火鍋配料同串燒,但全部都一般般,可以專注番食牛到! 最後緊係要食番杯綠茶雪糕先走啦! 唔知係咩牌子黎,可能我個人鐘意重綠荼小奶味既雪糕,呢杯奶得濟, Really not my cup of green tea 每日大約$450左右
之前都去過盛八既燒肉店,感覺唔錯,所以對今次之行都好期待!

老實講,湯底真係一般,兩個分別不大,即食唔出係豬骨味!

我地被安排到6人卡位, 空間都足夠,唔會太逼!

正式開始左我地喪食之夜啦
一坐低我地即刻order 日本直送既飛驒牛肉!
等左接近10mins先黎一碟
不過呢碟份量真係好少,每人得2塊..

但勝在油脂均勻入口即熔!!

勁少我地, 搞到開頭食兩三塊就要reorder..

每日大約$450左右
2015-08-04