餐廳: 盈館
資訊:

2024-05-08 418 瀏覽
現今在openrice 睇網評都要好小心, 想不到都逃不過中伏. 之前評分見都唔錯, 就過去試一試, 裝修有點舊, 絶不是高檔級別, 但價錢就走中高檔, 食物就連屋村街坊酒樓都不及.只可以說在服務上評分合格, 不至於食到一肚氣, 也不會一早就催客人離場.叫了壽眉茶, 沒有茶味. 估計放茶叶放得少, 但後期要求再多放茶葉, 都一樣無茶味....可以見得連茶葉都是劣品.菜色不多, 單點只有半張紙, 其他都是套餐. 份量少得可憐, 食材質量也太差, 煮出來的菜色不夠熱.絶對不會再來吃.....冰鎮咕嚕肉 $188負分....相中已經被我整理過, 比較好看些, 第一次食到冰鎮係一排排冰都沒有保鮮紙包好, 出來的樣子好似: 排冰炒咕嚕肉...但就只有相中見到幾件肉粒, 沒有太多了....藍莓已經變壞...菠蘿粒是淺白色, 我都分不清是否用了菠蘿芯來切粒粒清炒時蔬$128份量極少, 而且菜花都不摘掉, 收這個價錢不能接受老壇酸菜魚$238老實講買現成的酸菜魚理料包都好味過這碟, 慳..味不夠, 魚片只有見到的幾片, 沒有太多配菜, 水一鍋脆皮燒雞半隻$168燒春鷄的size, 皮不夠脆也沒有肉汁福
絶對不會再來吃.....
冰鎮咕嚕肉
冰鎮咕嚕肉 $188
清炒時蔬
清炒時蔬$128
份量極少, 而且菜花都不摘掉, 收這個價錢不能接受
老壇酸菜魚
老壇酸菜魚$238
半隻燒雞
脆皮燒雞半隻$168
燒春鷄的size, 皮不夠脆也沒有肉汁
褔建炒飯
福建炒飯$168
無言...睇相都知唔好食價錢平均都要$200 , 但份量細, 用料差, 食香味全無..不會再來吃.
梅菜扣肉煲
梅菜扣肉煲$188

負分.....梅菜一點味道都沒有, 扣肉從來未見過切成一片片來炆
2024-05-03