餐廳: 盈館
資訊:

2024-03-20 163 瀏覽
同男朋友好耐無去酒樓食,尋日約埋兩個friend 一齊去食🫖之後去行街🛍️我要推介返哩個黑松露滑蛋蝦仁🍤咁香嘅黑松露同滑溜溜嘅蛋汁配埋鮮嫩彈牙嘅蝦仁,每一口都好濃郁又鮮甜,啲蝦仁仲係咬落去超級有嘅口感🉐男朋友好鍾意手打順德鯪魚球🎉魚肉鬆軟多汁,一咬落去,啲鯪魚肉就咁融化喇!加埋啲獨特嘅調味料,真係好好味🤘🏻頭蒜虎皮尖椒令我又愛又恨🌶️啲虎皮尖椒炸到脆脆,帶有微微嘅辣味同蒜香,真係一啖過癮!啲尖椒食落去就嘅咬勁,再加埋啲頭蒜嘅香味,啲味道真係絕配😋朋友最愛係避風塘脆茄🍆呢個菜真係飲茶必食嘅經典之選‼️啲茄子炸到金黃酥脆,但內裡仲係嫩嫩軟軟,加埋啲避風塘醬汁,真係一絕!佢一口氣就可以食晒好幾粒🤣總括嚟講,呢度嘅真係超級豐富多樣,每一樣都有佢嘅特色同驚喜!我哋仲叫咗兩個靚仔🍚真係勁好食🤓