2018-04-11 338 瀏覽
話說上次去左築地番本覺得幾好食,想翻抄,但咁啱裝修緊,所以就試下呢間番本,諗住應該差不多啦,但係我真係好失望。book左八點鐘六位,入去時比張四人枱我地加兩張摺凳,我地見仲有好多吉位就問可唔可以比張大啲既我地,佢話呢張係六人枱,但眼見其他六人枱係三張枱,而我地只係得兩張枱就再問佢啦,佢就話人地book左枱,甘我話我都有book架喎,佢就 “吱”左聲走左去,好在轉頭都比返張六人枱我地。有得叫野食,食放題第一張一定係比左刺身先!再慢慢order其他野食,熱食好快就到,但係第一輪既刺身大約二十分鐘先到..通常第一round會比得足量啲你同排得靚靚比你影下相,但係等左二十分鐘既只係得一盤每款每人唔夠一塊既刺身併盤.... 由於排得十分唔靚,相都懶得影... 每次order刺身都係每款8~12片度,一人一至兩塊唔過份丫,但每次都係黎唔足,而且帶子刺身叫左四round只黎左兩round,擺明唔想你番本友人想食生蠔,所以加左每人$10任食三款生蠔。本人唔食生蠔,但係只係加$10甘平,諗住叫友人食埋我果份幫我番本啦。期待已久的三款生蠔在落order15分鐘後終於到喇!賣相十分美觀,每一隻都用杯裝住!可

友人想食生蠔,所以加左每人$10任食三款生蠔。本人唔食生蠔,但係只係加$10甘平,諗住叫友人食埋我果份幫我番本啦。期待已久的三款生蠔在落order15分鐘後終於到喇!賣相十分美觀,每一隻都用杯裝住!可惜幾位友人竟然話生蠔不新鮮仲要有苦味。果然$10任食不應抱有什麼期望,但係估唔到係連口都入唔到...

除熱食、刺身、生蠔,但有蒸氣鍋!是粥底鍋,可惜沒有什麼料可揀,而蜆肉就細得可憐,所以個粥底係完全冇味

我地八點正坐低,九點十分有人黎同我講last order. 我以為叫錯左啦,就問佢,我地好似食到十點,甘早就last order? 佢就好冇禮貌甘答,我地一向八十分鐘就要last order, 要預時間廚房整食物,驚你地到時食唔切啲野。 其實即係坐左一個鐘度就last order, last order完比50分鐘你慢慢食既意思。last order 既熱食同樣好快五分鐘就送晒過黎... 大約9:30已經食完了,但冇得再order, 我地係第一次食放題係冇野食所以早走。其實食野其間見到隔離有兩枱又係個令鐘就自動走人,再望下其他位已經有一半吉位,呢一刻我終於明白哂。