大約前年開始發現呢間野存在,之後如是者每月都食1-2次,頭1-2次有order過豆乳定甜豉油,一直都覺得質素係可以接受,尤其價錢唔貴,百多蚊任食,之後到與蕃茄湯底相遇,從此就沒有再試其他湯底喇幫襯牛陣都係黎旺角呢間,貪散水方便,又唔多人,服務員都後生仔女,手腳快!都幾有禮貌,同埋佢地承諾order湯底後3分鐘會連同2碟肉上枱,從無甩底!真係佩服佢地d管理喎!可能因為咁成日都去幫襯!等位黎講,甚少等多過20分鐘,好快!牛肉雖然分grade,但另一半鐘意食豬腩,無論選咩grade,豬肉都沒分別的,所以一向都係選最平o個種,已經好足夠!配料方面,預左以牛豬為主,又試過食其他類似模式既放題火鍋,所以唔會expect好多選擇,不過佢地魚丸幾好味,菜好新鮮,至少幫襯咁多次都覺得洗得算乾淨,而我最愛係d芫茜同蒜茸!配埋d豉油同麻醬,正到爆呀!(麻醬要分開另一碟,主要用來點牛肉)通常佢set左個半鐘,其實如果時間分配得好,又唔好食下玩下電玩,通常1個鐘必定夠飽,然後3個字主攻雪糕,跟住埋單坐多陣消化下,完全無問題!侍應都甚少催我地走,可能我地食得快,大約1個鐘多d都比佢收走個鍋,仲有咩好催丫!最緊要合

通常佢set左個半鐘,其實如果時間分配得好,又唔好食下玩下電玩,通常1個鐘必定夠飽,然後3個字主攻雪糕,跟住埋單坐多陣消化下,完全無問題!侍應都甚少催我地走,可能我地食得快,大約1個鐘多d都比佢收走個鍋,仲有咩好催丫!最緊要合作,唔好比人覺得你霸住個位唔想走姐haha!

蕃茄湯加埋2支jolly,埋單320,算幾抵!
2012-08-02
  • 蕃茄湯鍋