2013-08-12 858 瀏覽
星期六兩點幾先得閒食飯,已經十分肚餓,行過家樂坊下面睇下有咩食啦。MOU MOU竟然仲有午市邊爐!!即食!!有好多湯底選擇,但我只愛甜豉油,味道不會太重,而且甜甜地,醬油都唔洗點。飲品有汽水,橙汁,蘋果汁,提子汁。橙汁仲有果肉係面,十足鮮榨,好有誠意呀,飲左兩杯!Lunch Set原來係唔同Dinner Set咁可以任叫肉,每人一碟牛,一睇份量堅少,得果幾片。不過最後我發現我錯了,食到最尾係會食唔哂,因為都幾多配菜!菜蔬方面: 都靚仔嫁,樣子很新鮮,食落又爽。通常都會係一開始,趁個湯底冇咁混濁果時就食菜,咁就冇咁吸油。粟米心: 好耐冇食過,原來要煮耐D先會熟哂,如果唔係就勁硬。冬菇: 雖然不厚肉,但索哂甜豉油湯,好味!包人吞拿魚丸: 青BB又幾得意,可惜好睇唔好食,個皮好淋,入面吞拿魚又好膩,成件事好唔Match!芝士腸: 太好啦,最怕食到D勁粉嫁平價腸蒟蒻: 係冇味嫁啦,但有口感,真係好QQ卷半截八爪魚卷: 包住半條八爪魚條,料足,八爪魚條彈牙! 但個皮又係敗筆,唔知食緊咩。黑色八爪魚丸: 冇任何味道可言。腐皮魚卷: 好有驚喜,腐皮包住魚旦的東西,好特別嫁配搭,而係Match到。Go

冬菇: 雖然不厚肉,但索哂甜豉油湯,好味!
芝士腸: 太好啦,最怕食到D勁粉嫁平價腸
蒟蒻: 係冇味嫁啦,但有口感,真係好QQ卷
黑色八爪魚丸: 冇任何味道可言。
腐皮魚卷: 好有驚喜,腐皮包住魚旦的東西,好特別嫁配搭,而係Match到。Good
烏冬: 滑滑的,煙UN,比拉麵好,拉麵太太太咸了
最後食乳酪,士多啤梨味,夠酸,但如果硬身D就更好。Topping係糯米池,脆脆,棉花糖。飽哂!!

加一後$68,真的太太太抵食!!!!