2024-02-27 116 瀏覽
趁天氣仲未轉熱,今日同媽媽係旺角牛氣打邊爐,我地揀左個Lv5豪州極上和牛加海鮮放題湯底我地要左黑蒜豚骨湯,大大個豬骨係正個鍋中間,一睇就知個湯底幾入味一黎就上左碟澳洲極上和牛加海鮮拼盤,和牛既擺盤好靚,唔會太肥,雪花岩岩好,厚薄切得好均勻,每件都係淥一淥就食得,牛味十足而lv5先有既日本九州和牛肩胛肉眼就雪花比較多,顏色好粉嫩好靚,一睇就知好新鮮,食落反而唔會覺得好油膩,入口即溶仲有牛小排同美國極黑牛都非常推薦!海鮮方面一開始會上頭盤,唔夠食既話鮑魚花膠等都係任叫,全部都好爽口彈牙今期係草莓季,所以都有唔少期間限定,就例如有好特別既自家製草莓醬做火鍋點醬,仲有一系列草莓甜品,每樣都好正,推薦草莓雪米糍,唔單止打卡靚,滿滿既草莓醬令到雪米糍口感更豐富!

仲有牛小排同美國極黑牛都非常推薦!