2008-10-05 7 瀏覽
到朗豪坊搵野食, 隨意就入左呢間Mr. Steak 食LUNCH地方很簡潔, 人不多, 兩個人找個位子坐了下來一人叫了一個Set Lunch, 包自助salad bar, 就先出去拎野食試了煙三文魚, 香味不錯白色火腿太咸了, 紅色那種就較好吃 酸牛肉沙津, 酸酸的幾清新沙津菜很新鮮, 要不是有主菜要吃, 我準會添食. 有幾款醬揀, 可惜沒有黑醋豆腐同豆都無甚特別到餐湯, 是日為番茄湯, 沒有番茄肉, 也不夠番茄味, 微酸當作開胃罷主菜到了, 我點的是焗香煎鴨胸釀鵝肝醬伴巴沙米可汁配糙米飯將鵝肝釀入原件鴨胸內, 一切下, 鵝肝四溢, 香味濃郁. 鴨胸肉嫩味美; 碟上全是鵝肝醬同醬汁, 用來送飯味道極佳, 糙米咬口十足, 很有驚喜!也試了炭燒美國肉眼扒配紅椒粒汁. 肉眼扒7成熟, 炭燒餘香, 肉質鮮嫩, 亦都唔錯!是日甜品是朱古力布甸, 質感幼滑如慕絲; 食落像維記朱古力奶的味道, 幾得意餐飲要了咖啡, 咖啡味認真麻麻, 加上我個人唔鍾意用煉奶配咖啡, 試左少少就無飲了服務不差, 可能人不多吧, 地方也ok, 呢次黎食都唔係其他人講得咁差喎, 尤其是兩個主菜都幾精彩... 莫非係我好彩?
地方很簡潔, 人不多, 兩個人找個位子坐了下來

試了煙三文魚, 香味不錯
白色火腿太咸了, 紅色那種就較好吃
酸牛肉沙津, 酸酸的幾清新
豆腐同豆都無甚特別

主菜到了, 我點的是焗香煎鴨胸釀鵝肝醬伴巴沙米可汁配糙米飯

附記~ 朗豪坊泊車都幾貴, 200蚊得一個鐘, 400蚊(可夾2張單)先兩個鐘, 比其他地方如時代廣場貴得多呢...