無辣不歡既我今日就黎挑戰爆汗串串, 聽講佢D辣好正宗, 而且依種串串係香港都唔係好多地方有得食, 所以趁happy friday黎食原來鋪頭唔係好大, 不過離遠都見到佢黃色招牌, 鋪面唔大入面坐位都唔算多, 但係都唔會迫狹, 而且都有準備滕籃比客人擺野。價錢都係百幾蚊任食, 飲品就加30蚊任飲, 食麻辣點可以唔飲野呢, 飲番三兩罐汽水都回番本了。先食d小食, 叫左棒棒雞, 香辣無骨鳳爪, 酸辣厥根粉。棒棒雞唔知點解佢整到個雞肉好好咬口, 加埋麻醬一定夾仲好開胃! 鳳爪香辣惹味, 厥根粉幾有驚喜, 第一次食, 麵質好爽彈, 最重點係佢個汁, 酸酸辣辣好過癮!爆汗串串主角黎啦! 今日小試牛刀食個小辣先, 一大碗串串都幾壯觀, 咁樣食既好處為可以每樣都試下, 一串一啖咁其實真係幾過癮, 當中有d係覺得好好食必叫既: 蓮藕夠爽口, 黑木耳大大塊爽脆, 成都小香腸細細條咸香, 千層肚好咬口, 鴨吞香口.. 重點係全辣食材浸過佢既麻辣湯後都入哂味, 將本身既食材味道再昇華! 嗜辣人士一定中意囉!! 唔好睇佢一串一兩粒, 咁食法我地食左兩round再加埋其他小食都好飽, 不過依度係任食既, 唔飽咪叫

爆汗串串
主角黎啦! 今日小試牛刀食個小辣先, 一大碗串串都幾壯觀, 咁樣食既好處為可以每樣都試下, 一串一啖咁其實真係幾過癮, 當中有d係覺得好好食必叫既: 蓮藕夠爽口, 黑木耳大大塊爽脆, 成都小香腸細細條咸香, 千層肚好咬口, 鴨吞香口.. 重點係全辣食材浸過佢既麻辣湯後都入哂味, 將本身既食材味道再昇華! 嗜辣人士一定中意囉!! 唔好睇佢一串一兩粒, 咁食法我地食左兩round再加埋其他小食都好飽, 不過依度係任食既, 唔飽咪叫到飽為止啦

成都豬腸麵
知道依度既辣係出色, 想試埋佢唔辣既食物, 叫左個豬腸麵豬骨湯底, 湯望落好清但食落都好香豬骨湯味, 而且湯式唔油膩, 食完一堆麻辣再食番依個清清地又覺得幾夾幾舒服, 而且麵質仲幾彈牙, 唔錯喎!

成都老冰粉
必叫❗最尾一定要叫依個冰粉做甜品黎結尾, 冰粉質感似涼粉, 但依個晶瑩d再脆口d, 面頭有d果乾同芝麻, 食落冰凍有口感又甜, 清走左d麻辣既油膩感, 細細碗所以就算食到好飽都要叫一碗黎食呀

我地除左飲汽水之外叫左個烏梅汁, 酸度比甜度好, 解辣一流

十分唔錯又過足辣癮既晚餐, 酸辣香辣麻辣都好出色, 下次會挑戰中辣, 睇下係咪真係會爆汗