2022-01-30 25 瀏覽
以前食燒肉的店鋪都係幫襯某間日式字頭,但原來而家的燒肉店已經開左好多間,而且價錢又唔太貴,lunch time都可以食到係旺角鴉蘭街新開的燒肉King,地方闊絡,日式的裝修風格感覺舒適。最緊要的是!!!入到去唔會聞到燒肉的油味,抽風系統設計得相當不錯坐低睇下有咩食先~~其實配搭都幾多,有牛,有豬,有雞肉呢d基本野,想多d款可以雙拼。我覺得細心位是有分兩種重量既肉,啱曬女士的份量。雖然係lunch set,但質素都認真對待。有大碗飯,餐湯是羅宋湯,味道都濃郁。有前菜。肉的份量都唔算少。我叫左兩款豬肉,再加雞脾肉。豬肉片切得偏薄,所以唔使好耐就熟透,油滋均勻,送飯好好味。雞脾肉無雪藏味道,嫩滑有少少雞味。一個相宜的價錢可以食到唔錯的燒肉,性價比已經賺左

我覺得細心位是有分兩種重量既肉,啱曬女士的份量。

2022-01-09