餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

食完一次之後 呢間任食手切牛肉餐廳 絕對係必食火鍋之一🤩🤩餐廳裝修好有舊式風味 好似去左8,90年代咁😆 店員態度都好有禮貌👍🍲 CEO套餐 $398有齊哂👇👇手切穀飼牛板腱手切極品封門柳手切安格斯三角肩肉手切極上牛小排一坐低就俾左前菜:炸午餐肉 燒賣 雞粒 全部都係新鮮炸起 熱辣辣 雖然好食 但建議留肚食牛肉🤣然後就上招牌麻辣雞煲幾足料 仲有埋豬皮 豬大腸 豬肚 味道唔錯👍 當然我都係冇食哂啲豬皮豬大腸🤣 都係留肚到重點邊爐🤩 叫咗沙嗲湯底 好足料 好重花生醬同沙嗲味 同牛肉好夾 建議試呢個湯底👍牛肉方面 我都唔記得叫左幾多碟🤣 總之就係不停叫不停車不停淥不停食個人最鍾意封門柳 因為油脂相對少 但食落唔會好嚡 重牛味😆牛肩肉同牛小排食落油脂平均 入口滑啲 自己都叫左好多嚟食🤤牛板腱會普通啲~除左牛肉 佢都有其他配菜 例如振興牛丸 手包雲吞韭菜餃 鵝腸 菜類菇類 絕對係好多嘢食揀🤓飲品除左一般茶類汽水 仲有特飲巨峰梳打 蜜桃梳打 呢啲飲品出面叫都唔平 淨係叫呢2杯飲都夠哂🙈最後仲有個芋圓糖水送🤩 有芋圓 涼粉 紅豆 晶球 用料唔馬虎 味道亦絕對唔俾出面差🫣呢個價錢有咁高質嘅手切牛肉食
食完一次之後 呢間任食手切牛肉餐廳 絕對係必食火鍋之一🤩🤩

手切極上牛小排

然後就上招牌麻辣雞煲

個人最鍾意封門柳 因為油脂相對少 但食落唔會好嚡 重牛味😆
牛肩肉同牛小排食落油脂平均 入口滑啲 自己都叫左好多嚟食🤤
牛板腱會普通啲~

呢個價錢有咁高質嘅手切牛肉食 仲要高質火鍋配料 飲品 真係好抵食😋

🖐️🖐️超大力推介
2023-12-31