2023-04-07 471 瀏覽
旺角不嬲都多野食,今日搵到間平靚正泰國野- 水門雞飯。餐廳位於鼓油街,朗豪坊過兩步就係,非常就腳。有實體餐牌,用QRcode落單。我地兩個人叫左一飯一麵加小食同飲品。水門雞飯,雞汁加湯。冬瓜雞湯,帶好微嘅辣,飲落順口清新,唔覺有味精味。水門雞飯份量都幾多雞肉滑溜,起哂骨,咬落啖啖肉。油飯清香,附嘅醬汁惹味但唔會太鹹,配雞肉幾夾。鳳尾蝦金邊粉,選項有得揀走唔同配料,清晰又貼心。份量正常,擠埋青檸汁,食落酸酸甜甜,天氣開始熱,食下d酸甜野特別舒服。鳳尾蝦有四隻金邊粉調味啱啱好,新鮮炒起夠熱,條條分明唔會痴埋一嚿。小食- 泰式腩仔,超級脆,面頭加埋芝麻,好香脆。腩肉嫰滑,有油脂但唔會覺得太膩,切好嘅size一啖一件。附嘅醬汁酸辣,魚露味較重。飲品叫左泰式鴛鴦,凍飲都可以走冰,可惜甜度冇得揀。不過鴛鴦本身都較濃,甜度都ok,相對飲落奶茶味較濃。整體都幾好飲~朋友叫左椰青,原隻椰青大大隻,好厚肉,椰青夠熟,椰青水飲落好清甜,好啱食完重味嘅食物時飲。水門雞飯都幾多分店,整體嚟講選擇多,係平靚正嘅選擇!
旺角不嬲都多野食,今日搵到間平靚正泰國野- 水門雞飯。

餐廳位於鼓油街,朗豪坊過兩步就係,非常就腳。

有實體餐牌,用QRcode落單。

我地兩個人叫左一飯一麵加小食同飲品。
水門雞飯,雞汁加湯。

冬瓜雞湯,帶好微嘅辣,飲落順口清新,唔覺有味精味。

水門雞飯份量都幾多

鳳尾蝦有四隻

金邊粉調味啱啱好,新鮮炒起夠熱,條條分明唔會痴埋一嚿。

小食- 泰式腩仔,超級脆,面頭加埋芝麻,好香脆。

水門雞飯都幾多分店,整體嚟講選擇多,係平靚正嘅選擇!
2023-04-07