2023-01-31 28 瀏覽
今日去接老公收工,順便喺附近食埋飯先走,佢話附近啱啱開咗間日本嘢,同我試下, 呢間小舖嘅位置都有啲隔涉,如果唔係喺附近做嘢都未必留意到, 而且佢亦係附近唯一可以舒舒服服坐低食嘅日本嘢,所以我都地都好有 興趣試下,睇下將來可唔可以成為我地飯堂之一。鋪頭裝修得唔算精緻,但貼滿咗好多有睇開的漫畫彩頁,有海賊王, 火影忍者,咁真係好有回憶。我們剛坐下, 老闆就告知今日煲了魚湯, 歡迎我哋飲,而且係舖頭招待,不收費。我們兩人order 了 一個壽司定食餐, 八爪魚刺身,蟹子沙律,味淋魚干,燒左口魚裙邊壽司,芥辣八爪魚軍艦,蟹子軍艦, 燒牛舌同燒豚肉露筍, 眼闊肚窄,叫了太多, 但每一樣都好食,尤其是佢主打的壽司。八爪魚刺身,厚切,而且切位係在八爪魚粗闊位置落刀,所以食落香脆,一d 都唔韌,好過酒店食buffet。蟹子沙律,味淋魚干, 分量估唔到咁大, 價錢又平,抵。壽司定食, 跟餐有沙律,小食,拉麵/烏冬, 汽水。 跟餐食品的份量大, 我揀嗰個set B壽司有火炙芝士三文魚,芝士三文魚, 芝士熟蝦,燒左口魚,燒鰻魚,帶子壽司,每樣都是即叫即做。跟餐的沙律,小食, 麵食又大份,好抵。另外我哋點了燒

真係好有回憶。

蟹子沙律,味淋魚干, 分量估唔到咁大, 價錢又平,抵。

另外我哋點了燒左口魚裙邊,芥辣八爪魚軍艦,蟹子軍艦,壽司件件即製高質,但需要等一會兒。

另外亦點了兩款串燒,燒牛舌,燒豚肉露荀,兩款串燒面皆有黑椒同醬汁去燒,邊位烤到微焦,賣相味道都十分吸引。

好滿足的一餐,而且佢地話新開,會營業至零晨,所以夜一夜都可以去幫襯。