今日放學之後約咗男朋友去旺角行街,經過雅蘭中心決定喺入面食小籠包做晚餐,呢間樂天皇朝,最出名係佢嘅八色小籠包 ,餐廳裝修別緻,位置夠大。八色特色皇朝小籠包呢個皇朝小籠包真係色香味俱全,顏色繽紛, 打卡真係一流 。而且小籠包內皮夠薄,入面好多湯汁,夠熱,八款小籠包都係唔同味,濃味淡味都有應有盡有我同男朋友分別最愛嘅係蒜香同芝士味,芝士味係超級濃郁,好creamy,邪惡指數100。而蒜香味,蒜味好突出 坊間少有 期間限定泡菜小籠包見到只係供應到11月2號嘅特別版小籠包,當然要試下啦,上菜真係超級驚豔,外皮係由兩隻色組成,紅白相間。視覺效果滿分,食落泡菜味濃而且辣度十分過癮,配埋入面爆出嚟嘅辣汁, 真係超正! 希望佢可以變成常有菜式啦楊洲炒飯 炒飯粒粒分明,蛋味好香,份量大而且又足料,蝦大大粒而又彈牙醋醬海蜇頭呢一個海蜇超開胃,醬汁唔會好酸 ,只係微微酸味,海蜇頭好爽脆而且又索汁, 作為前菜十分適合口水雞呢個雞我哋加錢轉雞髀,果然啖啖肉夠曬嫩滑,雞皮好滑滿滿collagen,醬汁超級惹味,辣度屬於中等,愛辣人士必食

位置夠大。

八色特色皇朝小籠包

期間限定泡菜小籠包

楊洲炒飯

炒飯粒粒分明,蛋味好香,份量大而且又足料,蝦大大粒而又彈牙

醋醬海蜇頭

口水雞