2013-02-07 352 瀏覽
要食得舒服唔世同人迫和唔需要同人搶野食,係我選擇餐廳最主要之一,Openrice 找到這間棕櫚閣西餐廳食評都幾好,而且地區重就我家左近,所以選了這間試下. 當晚六點九就到,原來地方不算大,但環境都幾清靜不會太嘈. 至於食物方面不算太多野食,魚生,凍蝦,長腳蟹,青口,小龍蝦,熱食都有,但種類不算太多. 今晚剛剛是二月新主題,法日鵝肝,燕窩自助餐,咁就試晒主題食物先.鵝肝同燕窩焗蛋都幾好味,剛剛煎出來鵝肝夠熱,食落比較油D,但加少少汁食落口即溶化那種感覺難以形容. 法式燕窩焗蛋,味道不算太甜,蛋面看見都有幾多燕窩,食幾杯都不太飽....... 有一個一定要試,就係龍蝦魚翅湯,味鮮而且真係有龍蝦肉同魚翅,重要加熱一個煲仔上好味 燒蝦同燒

都幾好,而且地區重就我家左近,所以選了這間試下.

當晚六點九就到,原來地方不算大,但環境都幾清靜不會太嘈.

燒蝦同燒牛柳都好味蝦唔會燒得太乾身,牛柳燒起來都好嫩,而羊架都好淋.

最後當然是吃甜品,款式唔係好多,如果喜歡吃甜品可能有點失望,選擇不多..........
題外話/補充資料: 在這裏食自坐餐可以由六點半食到十點,真係大把時間食,所以唔須要食得太急.
2013-02-01
生日