2019-10-04 43 瀏覽
今日去左旺角行街,朋友話好想食韓國炸雞。即刻上網搵資料,見到附近有間韓國鋪頭主打新推出90分鐘任食炸雞,炸雞師傅來自李家炸雞,即刻決定去試一試😋炸雞口味有以下呢5款,各款都有唔同特色薑蔥味:估唔到薑蔥口味配炸雞係咁夾,有好多香蔥配埋一齊食,中韓合壁甜辣味:有啲似食緊咕嚕雞球,醬汁都幾多,酸酸甜甜非常開胃。秘製醬油味:呢隻係我大愛,濃濃既醬油味,岩哂我呢啲重口味人士芝士味:成舊雞都被芝士粉包住,每一啖都有好重嘅芝士味,但係由於佢係用芝士粉而唔係用芝士醬,所以感覺唔會太肥膩蜜糖味:蜜糖嘅清甜配埋炸雞,真係一口接一口咁追住食。其實除左炸雞醬汁好出色之外,雞肉都好嫰滑多汁,外脆內軟😋另外我哋仲叫咗辣豆腐湯,個湯我覺得好鮮甜,望真啲,原來加咗啲蜆肉去煲,唔怪得咁鮮味👍🏻👍🏻👍🏻
今日去左旺角行街,朋友話好想食韓國炸雞。即刻上網搵資料,見到附近有間韓國鋪頭主打新推出90分鐘任食炸雞炸雞師傅來自李家炸雞,即刻決定去試一試😋
炸雞口味有以下呢5款,各款都有唔同特色
甜辣味:有啲似食緊咕嚕雞球,醬汁都幾多,酸酸甜甜非常開胃。
蜜糖味:蜜糖嘅清甜配埋炸雞,真係一口接一口咁追住食。
其實除左炸雞醬汁好出色之外,雞肉都好嫰滑多汁,外脆內軟😋