2016-12-15 2835 瀏覽
再次黎到梨滿園,是因為地點就腳,而且這裡的質素都KEEP得唔錯。今次,唔食醬油蟹,改咗食醬油蝦,都是入味非常,肉質不會散,啖啖入味醬油~~ 這個拼盤,有齊多款皇牌菜式。包括牛肋骨、豬腩肉、牛舌、帶子、青口、八爪魚、大蝦等等。如果得兩三個人食,又叫唔到每款一碟,食呢個拼盤就啱啱夠晒滿足咁多位乜都想食的慾望啦~~ 最喜歡食的,當然是牛肋骨了!不要燒太久,剛熟即可。入口嫩滑,醬汁入味而不會太咸。 其次,帶子都唔錯,都幾大粒! 大蝦是另一至愛!當然燒的時候要有點技巧。蝦肉鮮甜,肉質夠爽。食起上黎食到蝦的鮮味~~ 仲有牛舌同埋八爪魚呢~~ 想要食得清一點,水冷面是我喜歡的菜式之一。因為個湯頭好清、不會有太多的強烈味道。食過一道道的濃味菜,改食水冷面正好可以清一清味蕾了。 再加埋有梨絲,食起上黎清甜又有埋青瓜爽脆的口感。面質彈牙,係不錯的選擇!

其次,帶子都唔錯,都幾大粒!

仲有牛舌同埋八爪魚呢~~