2007-05-16 2 瀏覽
呢條街上樓cafe多到數唔晒,但係講環境,可以比得上佢嘅應該係零。上星期六去完好旺角食brunch之後熱熱哋想搵嘢飲,見仲早於是上咗呢度坐,果然都未係太多人。叫咗一杯woodstock vacation,係芒果沙冰加cream加少少芒果肉,都幾好飲。Jo叫咗一杯latte,貪上面有woodstock個樣。據講唔難飲。另外叫多個waffle當甜品食。一碟四件,係Snoopy、Charlie Brown、Lucy Van Pelt同Woodstock造型。廿幾卅蚊杯嘢飲值唔值就見仁見智啦,不過部份錢其實去咗環境度。乾淨企理,又唔算嘈(可能當時少細路),又可以影相,又有書睇。城市人可以喺星期六上午悠閒咁喺度坐返一粒鐘,咪當奢侈囉。唯一一樣我覺得唔多妥係全場得兩個男服務員做嘢,收錢落order又係佢哋,傳菜執嘢又係佢哋。尖沙咀嗰度就疊馬好多喇。