2019-10-27 13 瀏覽
呢間餐廳係同事介紹畀我 所以我哋今日就決定嚟試下 呢度都好多餐廳但係呢間餐廳嘅裝修都幾吸睛 入到去坐低咗係可以睇到廚師煮嘢食嘅高臺位置店員介紹我哋可以試下黑板上面嘅四點盛(分別有帶子,甜蝦,伊左目同埋油甘魚)刺身好快嚟咗 店員介紹我哋可以由味道淡嘅開始食起 咁就會食得出食物嘅鮮味 帶子會有啲檸檬片夾住食起嚟嘅時候就有淡淡嘅檸檬香甜蝦係新鮮 仲幾大隻 好彈牙而且味道非常鮮甜之後第三款我哋就食伊左目 呢咗魚平時都比較少聽 食起嚟係淡淡啲嘅味道 但係都係爽口 唔錯唔錯 最後就油甘魚 好多油脂期間我哋就嗌咗個沙律嚟食 醬汁酸酸甜甜之後我哋就要左兩個煮物醬煮茄子 同埋櫻花蝦炸豆腐完全食得出師傅嘅手藝 將子茄子軟硬適中 味道亦都啱啱好再喺上面放埋少少木魚絲 提升啲香味 櫻花炸豆腐 豆腐熱辣辣之後再配合佢嘅醬汁以及櫻花蝦脆卜卜 多重口感等候期間亦都見到師傅用個炭爐加熱鱈魚絲畀其他食客 我哋都忍唔住問下有咩菜式係可以用呢個炭爐燒就叫咗呢個用炭烤細鯛魚 用炭爐燒真係零舍香 其實都係鯛魚一種不過就細條啲 配埋少少檸檬汁已經好好味完 全唔會腥 夠曬新鮮我哋要咗呢一隻清酒配呢個魚 其實都係店員介紹 酒係有淡淡
呢間餐廳係同事介紹畀我 所以我哋今日就決定嚟試下

甜蝦係新鮮 仲幾大隻 好彈牙而且味道非常鮮甜

最後就油甘魚 好多油脂

期間我哋就嗌咗個沙律嚟食 醬汁酸酸甜甜

之後我哋就要左兩個煮物
醬煮茄子 同埋櫻花蝦炸豆腐

我哋要咗呢一隻清酒配呢個魚 其實都係店員介紹 酒係有淡淡嘅香味就非常之好飲 真係好似佢所講有 淡淡嘅清香 當你入口嘅時候呢佢就有清酒嘅味道但係當只要經過喉嚨之後佢哋味道就揮發晒 唔會影響你食下一啖食物口感

食到都飽飽哋我哋就叫咗幾串串燒同埋烏冬 特別鍾意呢個車厘茄豚肉串燒 食起嚟外面香內面又有汁

凍烏冬亦都好有驚喜 麵身係煙韌度十足亦都煮得非常好嘅時間如 醬汁配埋少少細蔥,紫菜同鵪鶉蛋

可能會覺得有啲熱氣食埋呢個烏冬就可以舒緩返啱唔啱

店員請左甜品我哋 食得出好香嘅黑糖但又覺得唔係淨黑糖咁簡單 店員同我哋講而家九點之後有7款清酒都做緊買一送一優惠 呢到食物有質素 服務幾好 店員會為你介紹食法 煮法
傾下偈真係一流