2024-01-09 134 瀏覽
之前旺角新開咗一間米線 一直好想試下 經過個陣發現好多人排隊😵‍💫最後過左一排見少人左先食🤣 都排左大約10分鐘左右🙈米線一上枱都幾有驚喜 一個個銅鍋🤩 幾有新鮮感~ 而且新鮮煮出嚟熱辣辣 望落雖然細細碗 但食完都幾飽👍🍜 酸酸辣辣銅鍋米線(+蘿蔔 雞肉) $52充滿酸菜嘅米線~ 唔係食開嘅麻醉辣味 食落幾夠酸味 辣味唔突出 唔太食得辣嘅都可以試下😏 米線配菜都幾多 足料👍蘿蔔同雞肉冇咩特別 雞肉食落都幾多 呢個價錢抵食😛🍜 農鄉番茄泡椒銅鍋米線(+金菇 腩肉 竹笙 牛肉) $79本身鍾意泡椒 好食 好香 而且辣而不油 仲好開胃🤩 但我唔太鍾意加番茄 一係就齋蕃茄湯底😂 總之就係覺得2個唔夾🙈 但湯底係唔錯嘅 唔係齋用茄膏煮出嚟👍餸方面冇咩特別出色 都係咁上下🤣🍗 唐揚炸雞件 $25呢個一定要試下/ 當米線餸叫!炸得好香口 粉唔厚 食落幾有汁 有少少似屯門天水圍個間小鍋米線嘅南乳雞件😉個人認為旺角太子區域太多高質素米線 呢間唔算特別出色🙈 如果想試啲非四川味/清少少嘅米線 都可以試下👍 而且地點都幾方便易搵~🖐️試一次無妨~
最後過左一排見少人左先食🤣 都排左大約10分鐘左右🙈

🍜 酸酸辣辣銅鍋米線(+蘿蔔 雞肉) $52
蘿蔔同雞肉冇咩特別 雞肉食落都幾多 呢個價錢抵食😛

餸方面冇咩特別出色 都係咁上下🤣

🍗 唐揚炸雞件 $25
呢個一定要試下/ 當米線餸叫!

🖐️試一次無妨~
2023-11-30
  • 唐揚炸雞件