2013-11-20 694 瀏覽
不嬲都覺得印度人煮印度咖哩。。難食極有限。。最多只有食唔慣不過今次我錯了。。某晚收工後同朋友食飯大家都好想食咖哩。。就黎左旺角咖哩。。。一坐低朋友先叫支啤酒。。叫左個2人餐。。有chicken tikka, lamb masala, chicken curry...冇要飯轉哂做naan另外加左份samosa 好鞋嘅雞。。。個mint sauce 要問先有。。個waitress 仲話要加錢。。。下。。chicken tikka or tandoori 本身都有跟。。你冇比我bo 又唔係extra order....之後先比番我naan 係熱。。不過係硬脆。。what happened ?lamb masala....羊好膻。。試諗下香料味都cover 唔到只有3個可能性。1係舊羊真係好膻。2係個masala 太淡唔夠味。3係我唔食得膻。。但我係全羊宴。。羊奶芝士嘅忠實粉絲。。。chicken curry.. .雞嚴重over cooked ..似咩呢。。煲湯果啲雞肉samosa ..新鮮熱辣。。不過呢個皮好硬。。而且油益味重。。。個餐係跟2杯soft drinks 湯同埋papadum
不嬲都覺得印度人煮印度咖哩。。難食極有限。。最多只有食唔慣
不過今次我錯了。。

一坐低朋友先叫支啤酒。。
另外加左份samosa

個餐係跟2杯soft drinks 湯同埋papadums ga ma ..但我只係飲左1杯汽水。。。well...it doesn't matter ..反正唔會有下次
2013-09-26