2013-08-06 3418 瀏覽
3號個晚,同同學摸四圈ge時候,肚子咕咕叫個陣睇見電視個度介紹個個打邊爐好鬼正!!於是隔日就雄心壯志咁成班人約埋衝去旺角間日之食燒肉放題.因為我之前食過佢另外就樓下個間火鍋幾好味,所以就黎試下呢間d燒肉, 佢位置只係我上次食個間樓上,離我fd屋企又近,好方便. 佢d坐位寬敞,裝潢感覺似係走簡單和風路線,d鄧坐得幾舒服ga!出面吧檯放住左調味醬同沙律.畢左碗沙律醬同d調味醬番黎,開始燒野食~ 話時話,個晚食得最多野食個個人,其中1個都有我份ga!!哈哈哈我食得最多係雞軟骨、豬頸肉、雞翼、梅肉粒、肥牛仲有羊肉粒,放題ge好處就係任食到好多款野.但係呢度d肉,食落基本上無業過咁製,所以我咪猛咁倒檯面個樽鹽,經我隻巧手調過味之後,本身d肉地唔差,所以食落幾嫩口,豬頸肉肥而不膩仲好爽口;雞軟骨旁邊有d脂肪同肉,所以唔會只咬骨頭,好脆,有d嚼口!至於蔬菜普通左d,我地好少叫,話晒平時屋企食唔少.

至於蔬菜普通左d,我地好少叫,話晒平時屋企食唔少.
2013-08-03