餐廳: 意房菜
資訊:

2014-03-15 920 瀏覽
通菜街兩旁的確有好多吾同既餐廳 好多餐廳都幾受歡迎 我都介紹過好幾間成日食既餐廳 例如沙嗲王、魚心、料理男、意日菜等等 意日菜曾經系一間我都會經常幫襯既餐廳 但自從上次既不愉快事件之後就無再去了。一直知道呢度有間餐廳叫意房菜 朋友都介紹過好食過意日菜 雖然價錢貴dd 甘今次就泥試下拉 始終學生妹都系食吾起高級餐廳ma我同男朋友今次真系直接行泥意房菜 當時7點幾都開始多人 鋪面好細 同意日菜差魚多 我覺得反而魚心果d會坐得舒服好多 呢度真系塞滿一台岩併排 我地面對面坐低左右隔離一樣有人 相隔既距離只有幾cm甘大把。餐廳燈光比較暗 餐牌同意日菜都幾似 晚餐一set會有餐包+湯+小食+主菜+飲品 價錢大約$80-100左右。首先上場既蒜蓉包明顯系一早預備好再拎出泥 已經變凍變硬 無哂香蒜味 只有一陣陣凍左既麵包味。呢個系我既忌廉湯 原本我就吾中意飲中湯既 反而好中意飲西湯 所以就算罐頭湯都like爆 呢度都算系幾濃 好過好多餐廳為左節省成本搞到忌廉湯淡哂 好難飲!呢個系男朋友既so皮海鮮湯 需要加錢轉既 我覺得個so皮都ok既 不過不失。呢個系我既跟餐小食 芝士波就最好食 成舊痴牙既芝士波系

呢個系我既跟餐小食 芝士波就最好食 成舊痴牙既芝士波系度咬下咬下 幾過癮喎

呢個三文魚系男朋友既跟餐小食 刺身泥講幾夠凍 個汁有少少解甜味 但系又吾會蓋過三文魚味。

呢個意粉系我既主菜 有3件羊小扒 質能好肉丸 但系又比丸再大粒d 雖然食吾出系羊味 因為d醬好重燒汁味。反而扁意粉就幾好味 雜菌味道濃 而且條條意炒都掛到雜菌汁 食苦去有少少松露味架。

呢個系男朋友既主菜 睇落貌似豐富 但系饅魚好少 仲頭薄到不得了 不過男朋友話味道都叫合格既。

飲品味道普通 比起貢茶既珍珠奶茶都無甘好 但勳好過又飲凍奶茶凍檸茶既。
成餐飯都系不過不失 食物吾太差 而且食意粉真系ok既 但系實在地方太逼!