德福閣

Stanford Café
2015-06-01 9950 瀏覽
為了慶祝以姨甥的生日, 我們一家到了德福閣 Stanford Café享用自助晚餐, 今次呢個自助餐算中價位,海鮮魚生一樣都有,叫做抵食。當晚的食物尚算豐富, 有鮮甜入口即溶的魚生和生蠔, 壽司和冷麵, 賣相很新鮮整齊, 6點半開始入座,大部份人都會去拎D蠔食,我自己對蠔就一般,不過都有試下,雖然唔係好大隻,但起碼食落口冇沙同埋都係鮮味,算係CREAMY。魚生方面,都有幾款揀,唔算太多,不過D三文魚係幾肥美,同埋都出得幾快。熟食方面, 有火腿, 蕃茄, 蝦, 炒蜆, 燒牛肉等, 各款食物的水準也不錯, 雖然種類講真唔算多太野食,但因為個價錢係中價,所以都算可接受。 甜品方面, 有班戟, 芝士餅, 楊枝甘露和不同種類的蛋糕, 總括而言, 今次的自助晚餐我們也很享受.我覺得間HOTEL最好就係,佢D野叫多款,EG 蒸魚完左,佢會出炆魚,咁可以迎合不同人士的口味,係一般既酒店通常都係出同一款,所以我自己都大大推介。

魚生, 生蠔和冷麵
火腿, 蜆, 蝦, 蕃茄
紐約芝士餅
2015-05-16