2018-04-24 97 瀏覽
刺身拼盤,揀選咗三文魚,牡丹蝦,甜蝦,帶子同埋唔係好多地方有得食嘅蘭花蚌;三文魚入口肥美,牡丹蝦大隻之餘仲好新鮮,特別推介蘭花蚌,口感爽脆得嚟仲帶著淡淡既海洋鮮味。火炙左口魚壽司,一向都好喜歡左口魚被火炙之後嘅嗰一份油香,呢一樣嘢幾乎係每一次見到餐牌有嘅時候嘅必點項目,呢一間餐廳亦都無令到我失望,左口魚嘅油脂喺口入面爆發,感覺完美。黑松露油甘魚壽司,宜家放題啲壽司個賣相真係越嚟越似樣,唔講都以為去咗食omakase,油甘魚嘅甘香同黑松露味好襯。燒紐西蘭羊鞍,羊鞍羊味溫和,唔會話太過騷, 外皮燒得香脆之餘入面嘅羊肉仲係非常之嫩滑。串燒鰻魚,鰻魚相信係除左刺身之外,另一樣番本嘅食物,呢度嘅鰻魚肉身脹卜卜,同喺城市超級買嗰啲不遑多讓,抵食。古法支竹羊腩煲,依家連放題都有得食羊腩煲 雖則唔係新聞,但係能夠做到好似呢度咁樣,有大排檔咁嘅質素嘅就真係唔係間間都有,細細煲一煲有兩嚿羊幾舊荀同幾塊枝竹,啱啱好唔會驚食唔到其他嘢。最尾仲有一人一個嘅movenpick雪糕,為呢個放題畫上一個完美嘅句號。

黑松露油甘魚壽司,宜家放題壽司個賣相真係越嚟越似樣,唔講都以為去咗食omakase,油甘魚嘅甘香同黑松露味好襯。