今日同老婆去旺角行街,去左尚膳這間火鍋店食打邊爐,估唔到兩點咁早已經有得打邊爐。依間火鍋店的湯底一啲都唔普通,有藥膳美人湯,天麻魚雲湯,椰子雞湯等,好多有特色又足料嘅湯底,每一款湯底都好想試!最後我哋揀咗椰子走地雞湯,椰子湯真係同雞好夾,好鮮甜,真心推薦要飲佢哋嘅湯底。雞係選用湛江走地雞,一啲都唔肥,連皮食都冇問題!餐廳好細心,特別為這湯底提供額外配料,有青檸,砂姜及鹽,可以用來點雞食!基本配料我唔特別去介紹啦,因為一定有你啱嘅配料!如果嚟到覺得又肚餓,餐廳有提供三款小食,都好好味!😋首先我哋食咗竹笙先,竹笙大大條,係老闆娘特登去海味店買,揀過靚嘅先會買返嚟!因為太大條嘅關係,餐廳職員主動幫我地剪細啲,服務一流!跟住我哋再食手打墨魚滑,手打四色丸,同普通出面嘅火鍋店好唔同,墨魚滑超彈牙,有墨魚味及墨魚粒,口感很好!四色丸一樣比出面彈牙好多,味道特別,冇得彈!我哋仲食左桂花蚌,新鮮,好味道!雜菜籃,有菇有菜有粟米,啱晒唔想煩又想食得多款式嘅我😋!最後一定要推介本地手切肥牛俾大家,油脂分泌平均,切法有誠意,係雙飛牛👍🏼!短短滾半分鐘就食得,淋身又有牛味,好味到爆燈!必食!🎊如果大家like
基本配料我唔特別去介紹啦,因為一定有你啱嘅配料!
如果嚟到覺得又肚餓,餐廳有提供三款小食,都好好味!😋
如果大家like佢哋社交平台,仲有一杯杞子圓肉菊花蜜或洛神花茶送!正呀喂🥰!
食完仲免費送多一份生果俾我哋食!服務一流,下次會叫埋朋友一齊過嚟食😋