2015-12-12 950 瀏覽
今次已經係第三次幫襯 , 因為好掛住佢個芝士撈丁. 其實係興之所至無約好多人, 只係叫左住附近的一位朋友落黎一齊食.我地兩個都本身都係芝士迷, 第一次食安安燒呢間芝士撈丁已經愛上. 事關佢個芝士汁真係做得好味, 夠濃味又有層次, 芝士好足料, 唔會溝太多水, 而且上枱時仲熱辣辣食落去感覺好暢快. 我地今次叫咗佢個饅魚汁芝士撈丁同埋黑松露芝士撈丁. 我自己就覺得黑松露+芝士簡直係絕配, 兩者互相帶動到個香味出黎, 我個friend 就話饅魚汁個隻帶有少少甜味覺得好正, 各有各口味 . 但我地都一致認為佢個芝士汁真係無得頂! 其實佢D串燒都正, 我地食完撈面都叫咗差不多10款串燒黎食, 主要叫咗D海鮮, 包括蝦, 蠔, 蜆同埋青口, 蝦係幾大隻同埋好鮮味, 燒到佢個殼乾身, 裏面D肉就好爽口好埋好鮮甜; 蠔就唔洗講一定係叫芝士燒, 本身芝士燒蠔已經贏晒, 而家佢仲加咗D蒜蓉係面就加多重滋味; 蜆就係包住黎燒, 加埋D川式辣汁, 夠辣夠過癮! 青口就無蠔咁多汁, 但係另一種滋味, 同樣地用蒜蓉去燒, 提升咗原本青口有的鮮味!
今次已經係第三次幫襯

. 但我地都一致認為佢個芝士汁真係無得頂!

2015-11-22
$165 (宵夜)