今日嚟到旺角,其中一個最熱門嘅商場,TOP地庫食sha bu sha bu,一人一煲。餐廳有提供唔同價位嘅菜單選擇,主要係牛肉嘅產地有小小唔同。澳洲和牛牛小排,嚴選和牛胸腹眼($368/人)若果點咗呢個任食套餐餐廳方面都會送嚐味頭盤一碟,裏面分別有(鮑魚兩隻,廣島蠔兩隻,牛舌同埋牛胸複眼),餐廳同時間亦都有做優惠,follow返餐廳社交平台可以免費升級+$10湯底😬今日其中一款湯底,揀咗羊腩煲湯底,羊肉份量非常足料,亦都冇羊肉酥味,怕食羊嘅朋友唔使驚。另一半免費升級和風舞茸菇野菌湯,菇唔多,但可以自己係自助區拎再加入去,清甜之餘,意外地同牛肉一齊會愈煮愈濃稠,愈煮愈入味。肉方面,叫得$368呢個餐,當然Encore最多就係澳洲和牛牛小排及嚴選和牛胸腹眼,餐廳都保持到每一轉肉嘅質素,唔會話第一轉係最靚,其他嗰啲就質素下降,牛肉油花都好平均。肉類共有15款,我地主要食和牛,其他款都無點😂海鮮方面質素都OK唔會食落去成浸雪味,本身係熟蝦,但都唔會話煮一陣就霉哂。另外仲有青口、水魷魚、蟹棒、午餐肉等等。落單方面餐廳採用比較傳統係人手落單,有別於而家其他任食火鍋餐廳。其餘都係自助區拎,菜類都好新

澳洲和牛牛小排,嚴選和牛胸腹眼($368/人)

羊腩煲湯底
和風舞茸菇野菌湯

肉類
羊肉
蝦、帶子

自助區

自助區
關東煮

其餘都係自助區拎,菜類都好新鮮,有豆苗、菜心、娃娃菜,我拎勁多豆苗,配菇湯啱哂,仲有平時任食火鍋必有嘅丸類、麵、菇類、粟米、冬瓜等。仲有少見嘅關東煮、小食、甜品,有窩夫機、刨冰機。

任飲啤酒

飲品方面餐廳都有提供汽水機同埋雪櫃自助飲品吧,亦都可以選擇加$48升級啤酒或者清酒任飲,美中不足嘅係落單嘅時候只可以二選一,魚與熊掌,不可兼得。
羊腩煲湯底
和風舞茸菇野菌湯