2023-08-07 7 瀏覽
打邊爐就打得多,未試過一路打邊爐一路可以嘆住冷氣感受露營嘅氣氛😆呢間以camping做主題嘅火鍋店位於朗豪坊對面商場,地點超方便,環境相當闊落,仲有好多打卡位,初頭以為camping櫈會坐得唔舒服,點知一坐低就有種好chill嘅感覺,真係夠晒特別❤️夭麻川芎藥膳魚頭湯底 $298火鍋未滾起已聞到陣陣藥膳味好香,見到咁大個魚頭真係好吸引,入面仲有豆腐、紅棗、紅蘿蔔、芹菜等等,湯底好清甜,魚頭啲肉好滑,我同朋友不禁飲咗兩大碗湯先開始打邊爐😆日本廣島蠔(4隻)$88好肥大飽滿,好新鮮,蠔味頗濃👍牛骨髓 $68牛骨髓本身冇乜味,不過打邊爐朔左啲湯汁,軟軟滑滑咁都幾滋味👍手切牛肉拼盤(大)$498牛魔王嘅我哋當然想試唔同款式部位嘅牛啦,而呢個拼盤就啱晒我哋啦😍拼盤有本地手切騙牯牛肉、日本和牛、手切安格斯牛小排、安格斯牛粒、穀飼牛舌片、牛展、花雕牛,共7款😍咁多款嘅肉質都好鮮嫩,牛味濃,最喜歡嘅一定係日本和牛,真係入口即溶,另外安格斯牛粒啖啖肉牛味超濃,牛展平時好少叫,肉質比較紮實,牛舌好爽脆,但個人喜歡厚切😬而花雕牛嘅酒味好重,都幾特別❤️總括而言,食物質素唔錯,牛肉有水準,真係一分錢一分貨😆下次可

夭麻川芎藥膳魚頭湯底 $298

日本廣島蠔(4隻)$88
好肥大飽滿,好新鮮,蠔味頗濃👍

牛骨髓 $68

手切牛肉拼盤(大)$498

總括而言,食物質素唔錯,牛肉有水準,真係一分錢一分貨😆下次可以試吓其他湯底,我覺得都好吸引,同埋好適合朋友聚會,可以慢慢坐慢慢傾👍

美味指數🍽:8.5/10
環境指數📸:8.5/10