2020-05-11 53 瀏覽
哈哈, 大熱天時, 同事先話要食韓燒做lunch...可能因為係地庫而且最近先有做LUNCH, 所以我地兩條友包起左成間餐廳~我地嗌左"豬皮", "喜來稀肉"黎烤~靚仔OPPA放左D生蒜, 泡菜蛋漿, 芝士蛋漿係爐邊~等肉的期間, 靚仔OPPA又拎左4兜小菜: 有酸蘿蔔, 酸生菜, 辣泡菜, 同有辣醬的豆芽; 真心食小菜都飽~豬皮真心唔係間間韓燒餐廳都有, 呢間處理得幾好,冇肥膏, 咬落有彈牙, 燒耐D會變腍!食落同食花膠真心冇咩分別!!你會feel到咬緊骨膠源!!喜來稀肉其實係牛肉, 片到好薄, 就咁燒完食唔覺得有肉味, 不過連埋生菜連埋蒜片食就覺得所以野都好夾!!肉片點埋鹽醬同烤肉醬會更夾~爐邊的泡菜蛋,同事話好辣, 我就唔敢食啦....芝士蛋幾滑!其實兩條友lunch燒肉,都幾奢侈, 餐廳都有D lunch  set~價錢合理好多!重點係Oppa好得意!!!
哈哈, 大熱天時, 同事先話要食韓燒做lunch...
食落同食花膠真心冇咩分別!!你會feel到咬緊骨膠源!!

肉片點埋鹽醬同烤肉醬會更夾~

烤豬皮
喜來稀肉