2021-06-24 228 瀏覽
身為一個火鍋熱愛者,打邊爐對我黎講絕對係一年四季都可以做嘅事💕一早就聽聞呢間雞煲好出名,再加上最近因為翻工太忙已經好耐冇食過火鍋,今次就一於同fd黎試下呢間~胡椒豬肚雞煲($178半隻雞)雖然半隻雞聽落唔係好多,但其實對於兩個女仔黎講已經完全足夠,可以食到好飽~胡椒豬肚雞煲個湯絕對係全個火鍋的重點,因為加左雞入去煮的緣故,令個胡椒豬肚湯底極鮮甜~💕我同朋友最後幾乎飲曬全個湯,而且值得一讚的係,呢個胡椒豬肚雞湯絕對唔係cheapcheap味精湯,因為食完全餐落黎完全唔會feel到口渴,絕對真材實料!材料方面,豬肚同雞件分量都好足,豬肚夠爽口,雞件就算煮到最尾都依然好好食~自家炸響鈴($60)本人覺得響鈴絕對係火鍋必點的配料,因為響鈴可以吸收曬個火鍋d湯汁,絕對係世界之最!💯而且現場見到幾乎每枱客人枱面都會有碟響鈴,可以見到響鈴究竟有幾受歡迎~紅薯粉($35)紅薯粉偏向似粗身粉絲,唔洗等太耐已經夠淋可以食得,係同樣可以吸收湯汁的配料,又係火鍋必點配料之一!另外值得一提的係,呢間個雞煲係一上台已經可以食得唔洗等,絕對岩曬d冇耐性的朋友仔~

胡椒豬肚雞煲($178半隻雞)

自家炸響鈴($60)

紅薯粉($35)

2021-06-23
  • 自家炸響鈴