話說有一日既下午茶時間我經過深水埗,之後行左入間日本炸豬扒店。跟住我驚見29蚊既滑蛋豬扒飯下午茶餐,食完之後我不禁講左一句,這店幾年後一定旺過吉野家!豚肉山壽喜燒煱烏冬$69濃郁既濃湯上有一座豚肉建成既豚肉山,加上鍋肉既雞肉,大量既黃牙白,仲有生蛋一隻。你唔好以為平佢就比d垃圾豬肉你食,事實上佢既豬肉比你去咩佳買既更有豬肉味,實在無得彈。原來佢既豬肉係美國進口,而雞蛋亦都係日本產,實在難以想像佢個價點計出尼。吉列豬扒黃金餅定食$75黃金餅用較肥既豬肉碎整成豬肉餅,肉質特別林同juicy 。吉列豬扒炸得非常鬆化,豬肉味豐富。佢既豬扒汁同芝麻汁亦調較得很合適。定食附送既麵豉湯亦都非常足料,有豬肉同蘿蔔,很有誠意。我唔算食過太多炸豬扒店,但係我可以講這裡的豬扒絕對在平時百幾蚊一個人既炸豬扒店之上。絕對值得特登去試!

豚肉山壽喜燒煱烏冬$69
吉列豬扒黃金餅定食$75
定食附送既麵豉湯亦都非常足料,有豬肉同蘿蔔,很有誠意。