餐廳: 北京樓 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

餐廳: 北京樓 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

2015-07-22 6106 瀏覽
下晝同狗狗跑完步,返到屋企整好D野就出去DINNER了家姐BOOK左旺角間《北京樓》有個6人餐幾抵食喎!睇下有咩食啦富貴吉祥六人餐糖醋小排骨~~~個人覺得甜左D,排骨好入味,LEE個係凍食的,如果係熱食應該更好味涼拌茄子~~~茄子細細條,淋上芝麻醬,一個好好味的小食醉雞~~~雞雞好入味,雞肉好滑滑,而且雞雞本身唔太肥NICE蘆薈海皇羹~~~個羹味道清清地,配料都好豐富,好味官爆蝦球~~~蝦蝦好大隻,蝦球好爽口,味道甜甜地,又少少辣辣地,好惹味!填鴨~~~本身隻鴨都幾肥,所以食兩件已經覺得有點膩,同埋個皮好似唔太脆,麻麻地茶樹菇蒸魚方~~~魚魚本身已經冇骨,食得非常方便,魚肉夠厚夠鮮,NICE!魚肉吸收了茶樹菇的香味蟲草花翡翠苗~~~本來兩種無乜味的材料放在一起又幾好味喎韭黃肉絲炒拉麵~~~簡簡單單,但炒得好香好味喎,麵質本身UN UN地,好味!花素蒸餃~~~個餃皮好薄,餡料係素菜,有D菜、有D菇又有D粉絲,雖然係素餃但又好好味喎椰汁糕~~~質感麻麻地,有點硬又唔太夠滑
下晝同狗狗跑完步,返到屋企整好D野就出去DINNER了

家姐BOOK左旺角間《北京樓》
有個6人餐幾抵食喎!
睇下有咩食啦
富貴吉祥六人餐
糖醋小排骨
涼拌茄子
涼拌茄子~~~茄子細細條,淋上芝麻醬,一個好好味的小食
醉雞
蘆薈海皇羹
蘆薈海皇羹~~~個羹味道清清地,配料都好豐富,好味
官爆蝦球
填鴨
茶樹菇蒸魚方
蟲草花翡翠苗
蟲草花翡翠苗~~~本來兩種無乜味的材料放在一起又幾好味喎
韭黃肉絲炒拉麵
花素蒸餃
椰汁糕
椰汁糕~~~質感麻麻地,有點硬又唔太夠滑
2015-03-15
涼拌茄子