2018-02-21 198 瀏覽
今日中午和同事去了這間餐廳食午餐,食到一肚火。我勸大家唔想食物中毒就唔好黎幫襯。我相信呢間餐廳距離關門大吉的日子不遠了。一坐下侍應便送上一碟韓式前菜,有芽菜,薯仔,泡菜。我點了鐵板雞,同事點了韓式伴飯,兩份食物隨餐送蘿蔔湯。一吃下去發現鐵板雞不是熱的是暖的,而且雞肉鞋口。 其實都不是大問題,最大問題是衛生極度惡劣。我食芽菜食到一大半的時候,突然發現一個黑色圓形物體,起初以為是豆豉,再細心一看原來是曱甴!!!!!!!!!!!! 仲要係原整一隻,不是曱甴腳。 我立即通知侍應她替我換過另外一碟前菜,但當下己經食唔落。 最初我以為只是芽菜有問題,原來我同事的蘿蔔湯內都發現另一隻小曱甴!!!!!!!!!! 她都是差不多飲完先發現有曱甴,自己不知不覺間飲了半碗曱甴水落肚。這間餐廳不但食物難食,衛生環境仲十分惡劣。我咁大個人都未試過去過一間食物內有曱甴的餐廳,最多是只是地上有曱甴。老闆話之前曾經滅虫而家曱甴出晒黎,咁你點解唔清晒所有昆蟲先開鋪呢!!!我勸大家不要光顧這餐廳,今次食物內有曱甴下次又唔知有咩昆蟲。
今日中午和同事去了這間餐廳食午餐,食到一肚火。
小強芽菜
2018-02-21