2015-06-16 406 瀏覽
同朋友想搵個低消費又就腳又啱口味的餐廳。依家出街食飯$50—$60走唔甩🙈旺角又四通八達👍日本野又係我倆至愛😍所以就揀左呢間。某星期五的晚上,七點半後先去到,無須等位👏 睇左menu有dinner set同二人餐,決定各自叫一份set,有兩個小食可以share😜 天氣甘熱叫個冷烏冬就最啱,雖然話食甘多凍澱粉質會易肥啲(好似係),但真係慾罷不能啊😂🍣🍣🍣🍣🍣 我就叫左menu上最貴既沙律烏冬來降降溫有好多配菜: 海帶、粟米、蕃茄、三文魚淋上柚子醋,酸酸冷冷的 好開胃好味又飽肚哈哈!呢一個dish好容易就可以係屋企整到😇 我要去試下呢💪我個餐有埋八爪魚丸,味道都唔錯架。朋友的,滑蛋配烏冬第一次見 仲要似足茶樓啲xx羹甘👽 感覺好一般餐配的蟹鉗,平平餐飲望落去樣樣都好伏,樣樣都應該係糖水開水問過原來連加錢轉普通檸茶奶茶咖啡都冇所以最safe就係熱柑桔,朋友揀左荔枝(人工甜味)overall: 係價錢上location上都唔會expect甘多,烏冬又的確幾好食回頭率:高,再戰冷烏冬🙋
同朋友想搵個低消費又就腳又啱口味的餐廳。
某星期五的晚上,七點半後先去到,無須等位👏
三文魚黑魚子烏冬沙律 $66
我就叫左menu上最貴既沙律烏冬來降降溫
有好多配菜: 海帶、粟米、蕃茄、三文魚
柚子沙律醋
淋上柚子醋,酸酸冷冷的 好開胃好味又飽肚
八爪魚丸串
我個餐有埋八爪魚丸,味道都唔錯架。
滑蛋三文魚鬆黑魚子湯烏冬
炸蟹鉗
餐配的蟹鉗,平平
柑桔青檸(前) 荔枝水漾(後)
餐飲望落去樣樣都好伏,樣樣都應該係糖水開水
問過原來連加錢轉普通檸茶奶茶咖啡都冇
所以最safe就係熱柑桔,朋友揀左荔枝(人工甜味)

回頭率:高,再戰冷烏冬🙋
三文魚黑魚子烏冬沙律 $66
八爪魚丸串