2016-10-02 943 瀏覽
呢間放題餐廳位於旺角兆萬中心,食完仲可以去附近購物,地點非常方便,食物選擇好鬼多。上完扶手電梯後轉電梯就直達餐廳。食物上枱嘅速度好快,唔需要客人等太耐,侍應服務都唔錯,態度非常好。加多少少錢就可以食升級體驗食物,有好多款式可以選擇。例如有和牛壽司、日式蒸蛋、帶子刺身等等。和牛壽司:和牛肉味香濃,經過輕燒。燒到鮮紅色好吸引帶子刺身:好新鮮,食得出食材靚刺身:三文魚刺身好厚,好新鮮,顏色好鮮艷。甜蝦細細隻都幾清甜好鮮味。總結嚟講呢間放題嘅刺身真係質素唔錯。馬刀貝刺身口感好爽脆,好有光澤口感好清新。虎蝦刺身嘅份量都幾大,食入口啖啖肉,仲食到啲蝦膏都幾甜。點埋豉油同Wasabi一齊食直情一流啦。揚物:炸嘢我哋叫咗吉列炸豪同埋胡麻炸雞柳。炸豪整得好新鮮,外層炸得好香脆,外脆內軟,非常滋味。炸雞柳呢就用左好大塊嘅雞肉黎炸,同普通出面放題嘅炸雞有少少唔同,肉比較多同埋味道比較清淡,但一樣係炸得好味既!用上牛舌的厚部位,厚燒上碟,外層燒得好香口,唔會乾身,食到柔軟感,咬落好彈牙,配上少量香料。食起上黎好有口感!!蛋好滑,仲用咗蘑菇同蟹柳等材料,細細碗好好味。

和牛壽司:和牛肉味香濃,經過輕燒。燒到鮮紅色好吸引
和牛壽司
帶子刺身:好新鮮,食得出食材靚
刺身

三文魚刺身好厚,好新鮮,顏色好鮮艷。

甜蝦細細隻都幾清甜好鮮味。總結嚟講呢間放題刺身真係質素唔錯。

點埋豉油同Wasabi一齊食直情一流啦。
揚物
揚物:

炸嘢我哋叫咗吉列炸豪同埋胡麻炸雞柳。

炸豪整得好新鮮,外層炸得好香脆,外脆內軟,非常滋味。炸雞柳呢就用左好大塊嘅雞肉黎炸,同普通出面放題炸雞有少少唔同,肉比較多同埋味道比較清淡,但一樣係炸得好味既!
燒牛舌
日式蒸蛋
蛋好滑,仲用咗蘑菇同蟹柳等材料,細細碗好好味。
2016-09-27