2023-11-30 242 瀏覽
老公忙咗成個禮拜早出晚歸,終於有時間有假放可以同我出去好好地食過晚飯飯拍下拖。身邊個個一放假都返大陸,香港真係靜咗好多🥹呢間居酒屋係尖沙咀都有分店,見到旺角都有開就過嚟試下新店先!一出lift就見到有人係到玩緊台機😳餐廳有幾張卡位,坐得幾舒服。時令推介都有好多款式🤩居酒屋嚟講真係好多選擇,除咗壽司刺身同串燒之外,都有唔少日式料理叫完嘢食之後,店員就話每位顧客憑消費都可以玩到遊戲一次,終於到我玩啦!雖然最後什麼也沒有,但都會送雪糕🤣每次見到新香小卷都會忍唔住叫🤣芥辣八爪魚軍艦紫菜好脆,出色!刺身好新鮮,墨魚刺身口感好軟糯,帶子夠厚身鮮甜呢套嘅招牌菜係仙台厚切牛舌,淨係用牛舌芯嚟整,爽脆唔韌!!果然係招牌菜!調味都好特別,有種好特別既甜味,店員話唔係蜜糖嚟,係師傅自己調校嘅一種秘製醬汁😳咁姐係係屋企複製唔到啦🤣一定要返嚟食見到有老公最鍾意嘅鐵板鵝肝多士,見佢呢個禮拜咁辛苦就破戒叫份俾佢啦🤫鵝肝外脆內軟,法包索咗鵝肝嘅油份超級好食.我嘅松葉蟹肉魚籽茶碗蒸都好足料,原條松葉蟹肉加埋新鮮嘅三文魚籽好鮮味,蛋夠香夠滑溜七味雞軟骨冇燒到乾爭爭,熱辣辣夠香脆!最後仲有雪糕食😻推薦芝麻味夠濃味!香港都仲

時令推介都有好多款式🤩

刺身好新鮮,墨魚刺身口感好軟糯,帶子夠厚身鮮甜

鵝肝外脆內軟,法包索咗鵝肝嘅油份超級好食.

七味雞軟骨冇燒到乾爭爭,熱辣辣夠香脆!

最後仲有雪糕食😻推薦芝麻味夠濃味!

香港都仲有好多好嘢食架!有時候三五知己嚟居酒屋飲下食下都好✌🏻
  • 仙台厚燒牛舌