餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

我同同事今日去旺角,發現一間裝修獨特、有港式風情嘅火鍋店「一鍋堂」,整體環境好舒服,彷彿身處於另一個世界中🏮,餐牌好清晰,有幾萬個選擇,非常吸引人✨!🌸 首先,我地嘅午餐開始喺「60分鐘半自助火鍋放題 $68」,只要68元, 真係超好價錢!無論係配料定飲品都可以任你揀,份量多到有啲控制唔到自己嘅手。仲等啲咩? 快啲嚟試試喇💯!🌸 湯底方面,我地揀咗櫻花蝦湯,口感鮮美,湯色潔淨,湯底搭配上各種火鍋食材,簡直係人間美味啊!❤️蝦香四溢繞梁,再配上櫻花嘅微微香味,真係提升到呢個火鍋嘅滋味到無以復加嘅地步😋🌸 「香茜墨魚丸」,口感彈溜溜,味道鮮美滑嫩,每一啖都令人食指大動,非常過癮。💚「香茜墨魚丸」彈牙口感,墨魚味鮮美,而且香茜嘅清新味道加上去,真係好解膩,食得停唔到手!👍🌸 黎到「凍蝦」,每隻蝦凍得透亮,蝦味無比鮮美,同水準凌駕一切嘅海鮮同行,好滿足!💓彈口新鮮,一咬落去就知道超新鮮,鮮味完全喺口裡散開,好享受!💕🌸 再嚟就係「涼拌海帶絲」,口感爽快,味道清新,食得出佢嘅新鮮,真係好棒!🤞🏻清新爽口,味道醇厚,海帶入口即溶,好滋味!😌🌸 「醉雞翼」,雞翼烹調得滑溜,雞香四溢,每一口都好有嚼勁,

🌸 「醉雞翼」,雞翼烹調得滑溜,雞香四溢,每一口都好有嚼勁,又有陣陣酒香,絕對係火鍋中的一道亮麗風景!😍雞味紮實而且酒香味好足,真係流口水㗎喇!😍
🌸 最後,我地用嘅係「出前一丁麵」,湯底味道十足,令面條更顯口感,呢個菜式真係精選中嘅精選。💖湯底味道十足,撈麵就令味道更加突出,我哋嘅小伙伴食到好滿意!🤗

「一鍋堂」火鍋店,風味獨特,價錢又實惠,無論和朋友、家人還是同事一起享用都十分適合。以後,我地應該會把呢間餐廳當成咁家飯堂,我哋會繼續向朋友同事大力推介的!🏆🎉